Quan estem embarassades a vegades dubtem de si és convenient fer algun esport. Cada cas és diferent i hem de consultar amb el nostre especialista abans de començar. En general però, podem dir que l’activitat física moderada durant l’embaràs no només és bona, sinó que és molt recomanable.

Gràcies a la pràctica de l’esport durant aquesta etapa:

  • Podem regular l’augment de pes
  • Tonificar els músculs abdominals i lumbars
  • Millorar la nostra postura (a vegades forçada pels canvis que experimenta el nostre cos).
  • També ens ajudarà, un cop hagi nascut el nostre nadó, a recuperar la figura.

A més a més, ens beneficiarem d’altres aspectes que no són específics de l’embaràs, com ara: millorar el nostre benestar físic i mental, disminuir els nivells alts de colesterol, augmentar els nivells d’energia, millorar la capacitat respiratòria, millorar la tensió arterial, etc.

Hem d’intentar que l’exercici que fem estigui en consonància al que fèiem abans d’estar embarassades. Si érem molt actives i fèiem esport només caldrà adaptar-nos una mica a la nova situació. Si, per contra, érem sedentàries, caldrà començar més suaument. En tots els casos, hem d’evitar aquells esports amb risc de caigudes o de rebre cops.

Una bona combinació podria ser:

Ioga i Mamifit per a embarassades. Amb el Ioga millorarem el to muscular, la flexibilitat i, sobretot, ens ajudarà a relaxar-nos i prendre consciència de la respiració i, així, del moment que estem vivint. Amb les classes de Mamifit completarem tot això amb un treball més cardiovascular.

En el postpart, un cop els professionals sanitaris ens hagin fet les revisions pertinents, podem tornar a fer Ioga i Mamifit però ara amb el nostre nadó. Això ens ajudarà a refer el sòl pelvià i la faixa abdominal. A més, tonificarem els músculs i continuarem millorant el nostre benestar.

Un altre aspecte positiu de les classes per a embarassades o les classes amb nadons és el fet de poder compartir dubtes, pors, il·lusions i alegries amb altres mares que estan vivint el mateix que nosaltres.

Deja un comentario