taller para bebes sant cugat De Mammalia

Panera dels Tresors

Copy: Joguines Grapat

Els infants descobreixen el món a través de la manipulació i l’exploració directa de tot allò que tenen a l’abast. És d’aquesta manera com, de mica en mica, aniran estructurant el seu pensament. D’aquí que us pugueu preguntar com pot ser que els vostres fills i filles acostumin a tenir més interès per aquells objectes que no són estrictament joguines.

Anem a la botiga i seleccionem el que aparentment és adequat per la seva edat, però després ens adonem que el paper o la capsa de cartó que l’envolta capta més la seva atenció. Alhora, tendim en aquests moments a dir un “no”, ja que allò no considerem que sigui el més idoni per jugar.

Què és la Panera dels Tresors?

La panera dels tresors és una proposta de joc que dóna resposta a la capacitat innata dels infants per actuar davant l’entorn immediat, tenint en compte que és a través dels seus sentits com aniran desxifrant el món que els envolta.

Així, la panera dels tresors va adreçada a infants de 6 a 12 mesos, podent oferir alguns dels elements abans.

S’inicia en aquesta edat, ja que és al voltant del mig any quan un nen/a es manté assegut tot sol/a.

Igualment, es considera fins a l’any, ja que és quan de manera orientativa el seu desenvolupament maduratiu fa que la seva tipologia de joc es vagi transformant.

Quins objectes han d’anar a la Panera dels Tresors?

No tot s’hi val, però sí que molts objectes que abans no us haguéssiu ni plantejat són claus en aquesta proposta.

D’aquesta manera, els materials han de ser presentats dins d’una panera de vímet o de roba que sigui resistent i han de poder oferir una gran varietat d’estímuls i experiències pels seus sentits.

Així, li podem posar objectes naturals (pinyes, fruites, bosses de llavors…), objectes de fusta (culleres, pinces…), objectes de metall (cadenes, claus…), objectes de roba, pell o goma, objectes de paper i cartó i d’altres que considerem adients.

Obviament, és important que tots els objectes estiguin nets, tinguin una mida adequada i siguin segurs, sempre tenint en compte que l’adult estigui present en el seu joc.

taller para bebes sant cugat De Mammalia

I fins aquí un petit tastet. Si en voleu saber més i us ve de gust gaudir d’una estona de joc amb la panera dels tresors i el vostre fill/a, us esperem als nostres tallers!

Propers tallers de Panera dels Tresors amb la Lara:

  • Dimecres dia 31 de gener a les 18.30 h Preu del taller: 15 euros
  • Dissabte dia 10 de febrer a les 10.30 h Preu del taller: 15 euros

Per inscriure’t: vine al nostre local del Carrer Castellví núm. 13

Horari: de dilluns a dissabte de 10 a 14 h o de 16 h a 20 h

Deja un comentario